Odkrycie kosmetyczne – olejek rycynowy z jamajki

Czarny olejek rycynowy – co to właściwie jest oraz czym się wyróżnia od standardowego oleju rycynowego, który nabędziemy w każdej aptece? Czy jego parametry są na tyle korzystniejsze, iż opłaca się właśnie w niego inwestować?

Olejek rycynowy ma mnóstwo zastosowań w kosmetyce. W pierwszej kolejności stosowany jest do wzmacniania oraz pielęgnacji włosów. Poza tym nierzadko jest także stosowany między innymi do twarzy czy rzęs.

Co w takim razie odróżnia jamajski olejek rycynowy oraz z jakiego powodu zakupić olejek Tropic Isle Living?

Po pierwsze na korzyść czarnego olejku rycynowego przemawia forma jego tworzenia. Jest on mniej niebezpieczny dla nas i nie zatyka porów, co ma potęzne znaczenie przy pielęgnacji włosów jak też cery. Po drugie jest to kosmetyk w pełni ekologicny. Po trzecie można do stosować do każdego typu włosów.

W jaki sposób stosować czarny olejek rycynowy na włosy?

W szczególności trzeba nie zapomnieć o regularności ponieważ bez tego możemy nie uzyskać planowanych rezultatów lub będziemy potrzebowali na to trochę więcej czasu. W sieci można wyczytać mnóstwo propozycji uzytkowania tego typu preparatów. Naszym zdaniem najodpowiedniejsze jest używanie czarnego olejku rycynowego na włosy 2 razy w tygodniu na noc. Rano po przebudzeniu trzeba dokładnie zmyć produkt. Olej trzeba nałożyć zarówno na skórę głowy, jak również na same włosy.

Olejek rycynowy na brwi i rzęsy

Olej ten wyśmienicie sprawdza się też w przypadku brwi i rzęs. W przypadku rzęs powinno się uważać aby olejek nie dostał się do oczu! Na rzęsy olejek najlepiej nakładać oczyszczoną szczoteczką od tuszu. Uzytkować dwa-trzy razy w tygodniu, żeby po 2-3 tygodniach dostrzeć satysfakcjonujące efekty. Jeżeli chodzi o brwi to systematyczność użykowania jest przybliżona. najlepiej nałożyć patyczkiem do uszu i potem dokładnie rozprowadzić niewielką szczoteczką. Rano usunąć.

Więcej porad kosmetycznych znajdziesz na http://rycynowy.pl/